Első Élő zenés TÁNCHÁZ Tápiószecsőn

2015.03.30. Írta: Bacskai Balázs

Családiasra sikerült az első élő zenés Táncház a Családi Fészek Néprajzi Múzeumban 2015. március 28-án.                                                                           Alapítványunk, és a környező települések Művelődés szervezőinek célja, hogy a Tápió-mentén  kialakítsunk egy TÁNCOS KÖZÖSSÉGET, amely időről időre összejön valamelyik településen, hogy őseink hagyományait felelevenítve együtt ropják kifulladásig.

2015. március 28- án este 6 órakor kicsikkel, nagyokkal, gyerekekkel és felnőttekkel kezdtünk neki ELSŐ élő zenés Táncházunknak. Mint előbb már írtam, az első alkalom lévén családias volt a hangulat (30-40 főt számláltunk táncházunk alatt), de akik megjelentek, vagy bekukkantottak hozzánk, azok mindannyian maradandó élményekkel távoztak.

A kezdés után az apróké volt a terep gyermekjátékok, egyszerű táncok sorai követték egymást, melyek alatt sok nevetés és öröm ült ki a gyerkőcök arcára. A kicsik után már a nagyobbacskák, az Ifjúság vette át a Családi Fészek fészerét. Két tájegység táncaiból kaptak kisebb - nagyobb ízelítőt. Zenekarunk a Czinege Banda Dunántúli ugrós, csárdás és friss mellett moldvai táncokhoz is húzták a talp alá valót.

A rendező Ofella Sándor Alapítvány, a főszervező Walter János, és lépésmesterünk Bacskai Balázs örömmel konstatálta, hogy nem csak a szecsiek jöttel el a táncházba, hanem voltak Tóalmásról, Nagykátáról és Úriból is. Ezúton is látszik, hogy valami elindult a Tápió-mentén és idővel kialakul itt a térségünkben is egy Táncos Közösség, mely időről irőre összegyűl, hogy mulassanak, szórakozzanak, és táncoljanak egy jót. Tehát ezek  után is VÁRJUK MINDEN KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSRŐL A TÁNCOLNI VÁGYÓKAT TÁNCHÁZAINKBA.

Képek a táncházról: Élő zenés táncház Tápiószecső - Szőke Attila

Következő Táncház a Tápió-mentén:  Április 18.   Sülysáp                             Wass Albert Művelődési Központ - Ihajlás Táncház                                        (További Információért: www.tapiokultura.hu)

Várunk Szeretettel Minden Érdeklődőt és TÁNCOLNI VÁGYÓT! :)

Jó szórakozást kívánunk a képekhez.