Nyílt napon a J+B Studio Kft-nél

2015.03.23.
Nem csak táncolni tudnak, üveget is fújnak az Ofellások! Legalább is megpróbálták.

A szom
bati játszóház után vasárnapra a tápiószecsői J+B Studio Kft nyílt napjára szervezett látogatást az Ofella Sándor Alapítvány.
A cég melegüveg- alakítással foglalkozik, leginkább saját tervek alapján dolgoznak. Magyarországon mindössze két ilyen huta stúdió létezik, az egyik éppen itt a közvetlen környezetünkben Tápiószecsőn.

A nyílt napon a stúdió tulajdonosai James Carcass üvegtervező művész és felesége Hegyvári Bernadett aki szintén üvegművész, mutatták be a szép számmal megjelent érdeklődőknek az üvegformálás technikáit.

Felnőttek és gyerekek egyaránt nagy érdeklődéssel hallgatták és figyelték őket, de ennél még nagyobb lelkesedéssel próbálták ki a gyakorlatban is a hallottakat. A vendéglátókat alaposan próbára téve több mint három órán át megállás nélkül fújták a poharakat, üvegszíveket és díszeket.

Tartalmas délután volt, aki eljött, nem bánta meg.

A következő videó címe:  A Művész és az egyedi üvegpohár egyszerűen
www.youtube.com/watch?v=JyGRnecAkHw&feature=youtu.be


Az alábbi linken megtekinthetőek a képek: Nyílt nap a J+B Stúdió KFT-nél - Szőke Attila


A stúdióról bővebb információk képgalériával a https://mutermek.com/james-carcass/ oldalon találhatók.Felejthetettlen program volt sokunk számára!
Nagyon szépen Köszönjük James Carcass-nek és feleségének Hegyvári Bernadett-nek, hogy vendégül láttak, és bevezettek minket a melegüveg alakítás világába! Jó szórakozást a képes visszatekintőkhöz!